Inforegio UE Guvernul României MDRAP UAT Orașul Baia Sprie Instrumente Structurale 2007-2013

-->

Rezervația geologică Creasta Cocoșului din Munții Gutâi

Rezervația Creasta Cocoșului este amplasată în Munții Gutâi, în județul Maramureș, la o distanță de aproximativ 35 km de orașul Baia Mare.
Rezervația geologică Creasta Cocoșului din munții Gutâi, a fost declarată arie ocrotită în 1954. Creasta, care dă numele rezervației, reprezintă o colină ascuțită, crenelată, dintr-un vechi crater vulcanic de circa 200 m lungime, aflată la o altitudine medie de 1200 m, cu o orientare spațială aproape verticală, după direcția NV - SE.
Rezervația Creasta Cocoșului, face parte din categoria a-III-a de arii protejate - monumente ale naturii, având ca scop protecția și conservarea unor elemente naturale cu valoare și semnificație ecologică, științifică și peisagistică deosebită.
Creasta Cocoșului este o zonă naturală cu o gamă diversificată de floră și faună, exprimată atât la nivel de specii cât și la nivel de ecosisteme terestre.
Stânca în sine este o atracție pentru alpiniști, de asemenea, parapantiștii sunt o prezență constantă pe Creasta Cocoșului, ei beneficiind aici de condiții propice practicării acestui sport.

 

GALERIE FOTO

DATE CONTACT

CNIPT BAIA SPRIE, Strada Câmpului nr. 1A, 435100, Baia Sprie, județul Maramureș
+40 362.803.693
+40 362.803.693
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

CURS VALUTAR

METEO

Top